Van 7 mei tot 11 juni liep in Herentals de actie 'Met belgerinkel naar de winkel'. Het stadsbestuur en Unizo moedigden de inwoners aan om de fiets te gebruiken tijdens het winkelen.



Een mooi voorbeeld hiervan is het fietsen naar de winkel. Met dit in het achterhoofd liep voor de 8e keer de actie 'Met belgerinkel naar de winkel'.

Bij ieder fietsbezoek aan één van de deelnemende handelaars kregen de inwoners een zegeltje. Bij een volle spaarkaart kon deze ingeleverd worden in één van de deelnemende zaken. Meer dan 150 winkeliers  uit Herentals, Morkhoven en Noorderwijk zetten zich in voor deze actie.

En of het een succes was. De stad en Unizo mochten meer dan 1.400 volle spaarkaarten in ontvangst nemen. Allemaal samen fietsten de deelnemers  meer dan 22 000km in 36 dagen tijd.

Een mooie, milieuvriendelijke hoofdprijs
Op zaterdag 24 september vond in de Lakenhal de prijsuitreiking plaats.  De prijzen : fietstassen, cadeaucheques en geschenkmanden tot de hoofdprijs: 2 splinternieuwe fietsen.

De prijzen werden overhandigd door waarnemend burgemeester  Bertels. De hoofdprijs was voor Guido Peeters en Simone Bellens.

Een samenwerking tussen het stadsbestuur van Herentals, Unizo en Bond beter Leefmilieu.

Verslag en foto's : Kristof Baelus / Nnieuws.